Virágos Varsány pályázat 2023

Városunkban hosszú évtizedek óta tapasztalható az önkormányzat, valamint egyre nagyobb aktivitással a lakosság törekvése a környezetszépítése, a kulturált városkép kialakítására. A szépet, a kulturált környezetet szerető dunavarsányi lakosokat kérjük, hogy kapcsolódjanak be ebbe a nemes versengésbe.

A verseny célja a környezetbarát, kulturált városkép kialakítása, az itt élő emberek életminőségének javítása, a vendégváró kertvárosi városkép kialakítása, a magyar kertkultúra ápolása, kiterjesztése.

E városszépítésre rendezett versenybe benevezhetnek:

– családi és lakóparki házak,

– lakóterületek (utcák, utcarészek / minimum 3 porta).

A verseny elbírálásánál a következő szempontok a mérvadók:

– családi ház, lakóparki ház kategóriában az udvar, előkert, homlokzat, járdaszegély zöld növényi és virágdíszítése, esztétikai összhatása;

– lakóterületek (utcák, utcarészek) kategóriánál a közterület parkosítása, rendezett, ápolt, kulturált összképe, a zöldterület együttes hatása.

Jelentkezési határidő: 2023. június 30.

A fotók beérkezési határideje: 2023. szeptember 30.

Jelentkezési lap ide kattintva érhető el.

A pályázatokat kérjük a drcsobolyoeszter@gmail.com e-mail címre, vagy a következő intézményeknél elhelyezett jelentkezési ládákba eljuttatni: Petőfi Művelődési Ház és Könyvtár, Soli Deo Gloria Közösségi Ház.

A fotókat szintén a fenti e-mail címre kérjük eljuttatni. Kertenként 6 darab fotót kérünk mellékelni.

Szükség esetén kérje a fotózáshoz a segítségünket!

A verseny elbírálása október elején várható, és az ünnepélyes eredményhirdetés díjátadással 2023. október végén lesz. Az első helyezett jogosult részt venni, a Közösségeink által is szervezett „Virágos Pest Megye” versenyben.

A program megvalósulásában részt vevő társszervezetek: Pest Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ, Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetsége Dunavarsányi Klubja, Művelődési, Oktatási és Sport Alapítvány.

Bővebb információ a 06/30 287-0283-as és a 06/20 804-0673-as telefonszámon, vagy a drcsobolyoeszter@gmail.com és a budafokikato@gmail.com címen kérhető.

A Helyi Értéktár Bizottság képviseletében: Nagyné dr. Csobolyó Eszter, elnök

Dunavarsányi Kertbarát Klub nevében: Vargáné Budafoki Katalin, elnök