Sajtóközlemény

Multifunkcionális zöldterület fejlesztés kezdődik Dunavarsányban

2022. szeptember 12.

Dunavarsány Város Önkormányzata a Széchenyi Terv Plusz Program TOP-Plusz-1.2.1. „Élhető települések” c. pályázati felhívás keretében sikeres támogatási kérelmet nyújtott be multifunkcionális zöldterület fejlesztésre. A projektet az Európai Unió és a Magyar Kormány 147,98 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette, a támogatás mértéke 100%.

A 147,98 millió forint európai uniós támogatás segítségével megvalósuló beruházás célja a Petőfi Szabadidőpark továbbfejlesztése. Összesen 1914 m2-rel nő a park területe, mely fejlesztéssel bővülnek a város lakosságának szabadidős és sportolási lehetőségei.
A projekt fő elemei a következők: új 25×16 méteres aszfalt burkolatú multifunkcionális sportpálya építése, mely kosárlabda palánkokat és labdarúgókaput is tartalmaz. Szabadidős játékok elhelyezése: Malom, Ki nevet a végén, Sakk, Ugróiskola. A legkisebbek részére mini-játszótér épül. Az újonnan kialakított parkban fák, virágágyások, magaságyások, ivókút, padok és sétányok fogadják a látogatókat. A terület gondozáshoz automata öntözőrendszer járul hozzá. A megújuló energiák felhasználásának elősegítésére a szabadidőparkba látogatók számára elektromos autótöltő kerül elhelyezésre.
A fejlesztés eredményeként a Petőfi Szabadidőpark egy sokszínű sportolási és szabadidős szolgáltatásokat kínáló zöld oázis lesz a város szívében. A projektről bővebb információt a www.dunavarsany.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
titkarsag@dunavarsany.hu