Már a Volánbusz regionális járataival is tervezhetünk utazást a BudapestGO-ban

A BudapestGO az agglomerációban élőknek is jelentős segítséget nyújt az utazástervezésben. A BKK népszerű applikációjában a MÁV–VOLÁN-csoport együttműködésében korábban a MÁV-HÉV és MÁV-START érintett járatai után január 25-től már elérhetők a Volánbusz Budapest elővárosában közlekedő regionális autóbuszainak valós idejű adatai is: a felhasználók láthatják az autóbuszok aktuális helyzetét, illetve azt is, hogy azok pontosan mikor érkeznek egy megállóba, vagy mikor indulnak onnan.

A Budapesti Közlekedési Központ folyamatosan fejleszti a BudapestGO-t, amelyben immár a Volánbusz 300-899 számú regionális járatainak valós idejű járatinformációi is elérhetők. Az újítás elsősorban az agglomerációban élőknek nyújt segítséget, akik közül sokan nap mint nap utaznak lakóhelyük és a főváros között.

A fejlesztésnek köszönhetően ezentúl az agglomerációban élők a regionális járatok esetében is pontosan láthatják, hogy a lakóhelyük és a célállomás között hogyan, milyen járatokkal és mennyi idő alatt tehetik meg az általuk tervezett utat.

·        Térképen követhető, hogy éppen hol jár a sárga színnel jelölt busz, és mikor érkezik a megállóba, így kiszámíthatóbb lesz a közlekedés.

·        Amennyiben a járat elindult a végállomásról, a megállóhelyeken is valós adatok jelennek meg.

·        Utazástervezés során a beállítások menüpontban állítható be, hogy a Volánbusz járatokkal is tervezzen az alkalmazás.

·        A „járműről tervezek” funkcióval ez úgy is lehetséges, ha már az utas felszállt a járatra.

·        A BudapestGO abban is segít az ügyfélnek dönteni, hogy az agglomerációból egy elővárosi vonattal vagy egy regionális busszal lehet gyorsabban átszállni a BKK egyik járatára, és elérni a fővárosi célját.

·        Az utazástervezés mellett az utasok a helyi és a helyközi (kivéve környéki) Volánbusz-járatok igénybevételéhez szükséges jegyeket és bérleteket továbbra is megvásárolhatják a BKK-nak a Közlekedési Mobiljegy rendszerhez csatlakozó alkalmazásában.

Az újításnak köszönhetően mostantól minden fontos szolgáltató, a BKK mellett a MÁV-START, a MÁV-HÉV és a Volánbusz járatai is elérhetők a BudapestGO-ban.

Ezentúl még inkább érdemes Budapest-bérletet vásárolni, hiszen nemcsak a BKK-járatokat, hanem Budapest határán belül külön díj fizetése nélkül a Volánbusz – menetrendben megjelölt – elővárosi és regionális járatait is igénybe lehet venni.

Debütálása óta folyamatosan fejlődik a BudapestGO

A BKK applikációja kényelmi funkciói miatt rövid idő alatt népszerű lett az ügyfelek körében: az alkalmazás az utazástervezés mellett egyszerű és gyors megoldást nyújt a jegy- és bérletvásárlásban is. Egyre több ügyfél dönt a környezettudatos jegy vagy bérletvásárlás mellett. A BudapestGO applikációval nem kell átlátszó tokban tartani a papír alapú bérletet, hiszen a digitális bérlet a widget funkcióval kihelyezhető a telefon nyitó oldalára is.

Májusban a BudapestGO új funkciókkal bővült, amelyeknek köszönhetően az applikáció még jobb és pontosabb tervezést nyújt a kerékpárral közlekedőknek, sőt elérhetővé vált a telebusz és a telefogas szolgáltatása is. Októberi újdonságként pedig már a járműről is lehet utazást tervezni, ami akkor nyújthat jelentős segítséget, ha éppen sietve szállunk fel egy járatra és pontosítani szeretnénk az útitervet, vagy megnézni, hogy mikorra érkezünk meg.

Hónapról-hónapra növekszik az alkalmazás használata, már csaknem havi egymillió aktív felhasználója van a BudapestGO-nak. Az applikáció legújabb verziója letölthető a Play áruházban és az App Store-ban. Érdemes beállítani az automatikus frissítést, így mindig a legújabb alkalmazás segíti a közösségi közlekedésben. Bővebb információ és a funkciókat bemutató videók a bkk.hu/budapestgo oldalán, valamint a Volánbusz YouTube csatornáján itt érhető el. Oktatóvideónk pedig itt tekinthető meg. A BudapestGO-ban elérhető Volánbusz-járatokról itt tájékozódhat.