Elektromos hulladékgyűjtési akció

A ROLFIM Kft. és Dunavarsány Önkormányzatának szervezésében elektromos és elektronikai hulladék berendezés (e-hulladék) gyűjtést szervez, amely során INGYEN leadhatja összegyűlt e- hulladékát.

Az e-hulladékgyűjtés ideje: 2022. november 19. 08:00-12:00
Az e-hulladékgyűjtés telepített gyűjtőhelye: 2336 Dunavarsány Ösz utca 7. (volt laktanya)

Mi az e-hulladék gyűjtési akció célja?
Gyűjtés szervezői elkötelezett hívei a környezet védelmének, ezért szeretnék elérni, hogy szélesedjen az újrahasznosítható hulladékok begyűjtésének köre. Az e-hulladék különleges gyűjtést és kezelést igényel – azaz nem gyűjthető a háztartási vegyes hulladékkal. Az elektronikai hulladékok a sok újrahasznosítható másodnyersanyag mellett számos mérgező anyagot – nehézfémet (ólom, kadmium, higany, króm) is tartalmazhat, amelyek a kömyezet számára nagy veszélyt jelenthetnek. Az e-hulladék másodnyersanyagokat is rejt, amelynek jelentös része újrahasznosítható. Ennek ellenére nagy részük ma mégis hulladéklerakókba, erdőszélekre, illegális lerakókba, vagy illetéktelen kezekbe kerül.
A cél az, hogy az e-hulladék minél nagyobb mértékben hasznosuljon, illetve a benne található környezetre, emberre veszélyt jelentő mérgező anyagok ellenőrzött körülmények között kerüljenek ki környezetünkből.
Védjük együtt környezetünket! Kérjük, vegyen részt felhívásunkban!

Gyűjtés során leadható elektronikai berendezések a teljesség igénye nélkül „minden, ami valaha árammal, elemmel akkumulátorral működött”

KIVETEL A KEPCSÖVES BERENDEZÉSEK (RÉGI TV, MONITOR)

A ROLFIM Kft. lehetöséget biztosit, hogy egész évben a 2310 Szigetszentmiklós-Gyártelep ÁTI- Sziget Ipari Park alatti telephelyén használt, illetre hulladékká vált elektromos és elektronikai berendezéseket térítésmentesen átveszi H-P-ig, 8-13 óra között. Elektronikai hulladékgyűjtéssel kapcsolatosan érdeklődni szintén a 06-30-942-4026, 06-30-319-2381-es telefonszámon lehet!

Együttműködésüket előre is köszönjük,