Tüdőszűrés!

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy 2022. március 02., 2022. március 03., 2022. március 04., 2022. március 07. és 2022. március 08. napokon tüdőszűrést tartunk városunkban.

 

A tüdőszűrés helye:

Petőfi Művelődési Ház

Dunavarsány, Petőfi tér 1. szám

 

A vizsgálat időpontja naponta:

8:00 -17:50 óráig

A TÜDŐSZŰRÉS A FELNŐTT LAKOSSÁG SZÁMÁRA AJÁNLOTT VIZSGÁLAT!

 

A szűrővizsgálat 40 év feletti lakosoknak évente egy alkalommal továbbra is ingyenes.

40 éves kor alatt, illetve munkahelyi alkalmassági vizsgálathoz a vizsgálat díja 1700 Ft, mely a NEAK által országosan elrendelt összeg. A befizetés a szűrőállomáson kapható csekken történik. A befizetett csekk mellé szükséges egy darab felbélyegzett boríték a lelet megküldése miatt.

A 14-18 év közötti gyermekek szűrése ingyenes, de beutaló, és szülői beleegyező nyilatkozat szükséges. A törvény által kötelezettek, illetve a 18 évesnél idősebb tanulóknál, akiknek az oktatási törvény ezt előírja, a vizsgálat természetesen ingyenes.

Személyi igazolványt, TB kártyát valamint az előző évben kapott tüdőszűrő igazolást hozzák magukkal. A vizsgálat alkalmas a tüdőbetegségek időbeni felismerésére. Panasz nélkül is lehet beteg.

Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy saját érdekében jelenjen meg a szűrésen.

A veszélyhelyzet miatt kérünk mindenkit, aki a szűrésen részt kíván venni, hogy orrot és szájat eltakaró maszkot viseljen.

Szilágyi Ákos

jegyző