Kerékpáros kertváros címmel kérdőíves felmérés indul

Kérdőíves felmérés az agglomerációs ingázásról és kerékpározási szokásokról

A Budapest Fejlesztési Központ elindította második felmérését is a készülő Kerékpáros Kertváros stratégia kapcsán – ezúttal az agglomerációban élők ingázási és kerékpározási szokásairól kérdezik a lakosokat.

Az előző, szeptember közepén indított térképes felmérésben az agglomerációs kerékpározás feltételeinek javítására lehet javaslatot tenni – még október 15-ig – két interaktív térkép segítségével. A mostani kérdőívben pedig kifejezetten az ingázási és közlekedési szokások kerülnek fókuszba, egy a stratégia készítését megalapozó kutatás részeként.

A kutatás része a Kerékpáros Kertváros stratégiának, amelyet a Budapest Fejlesztési Központ a Magyar Kerékpárosklubbal együttműködésben készít. A felmérés célja, hogy a stratégiához a tervezők pontos képet kapjanak az agglomerációban élők utazási tapasztalatairól, szokásairól, és azonosítható legyen, hol és milyen fejlesztésekre mutatkozik igény. A most indított kutatás kifejezetten a hétköznapi ingázókra, a közlekedési célú kerékpározókra koncentrál, vagyis azokra, akik hetente legalább egy-két alkalommal használják kerékpárjukat.

A válaszok segítséget jelentenek a tervezőnek és Budapest Fejlesztési Központnak, az elővárosi kerékpáros közlekedés fejlesztésében.

A kérdőívet 2021. október 10-ig lehet kitölteni ezen a linken: http://hetfa.hu/khs

Mindkét felmérés elérhető a BFK honlapjáról is (https://bfk.hu/kozosen-tervezunk/ )

Köszönjük mindenki együttműködését!