Liza Tanító Néni a Nagyvarsányi Gyermekekért Alapítvány

Név: Liza Tanító Néni a Nagyvarsányi Gyermekekért Alapítvány
Telephely: 2336 Dunavarsány, Sport utca 9.
Elnök: Juhászné Héricz Katalin tel: 36-30/3642530
Kapcsolattartó: Horváth László tel: 36-30/4283677
e-mail: 89mapa@gmail.com
Adószám: 18623046-1-13
Számlaszám: 51700210-10015122 Fókusz Takarék Szövetkezet,

Cél:
Petőfi Sándorné Liza tanító néni szellemi hagyatékának ápolása, Dunavarsány város Nagyvarsány városrészében működő iskola összevont tanulócsoportjában tanuló gyermekek fejlődésének elősegítése, lakóhelyük néphagyományainak ápolása, szokásainak őrzése és tovább élésének elősegítése, mindezek feltételeinek megteremtése.

Tevékenység:

  • Minden év májusában a Madarak és fák napján pályázatot hirdetünk, melyben az alsótagozatosok összemérhetik, irodalom, sport, környezetvédelem ismereteiket és a témához kapcsolódó rajztudásukat. Évfolyamonként hirdetünk nyerteseket, akik értékes ajándékot kapnak és a legjobb pályázó egy ezüst Liza néni emlékérmét is kap. A helyezéseket egy meghívott zsűri dönti el.
  • Erzsébet napon a nagyvarsányi templomban misét és az általános iskola falán elhelyezett emléktáblánál koszorúzással egybekötött megemlékezést tartunk.
  • Karácsonykor a nagyvarsányi Petőfi klubban bábelőadással egybekötött ingyenes kakaó partit szervezünk, amire szeretettel várunk gyerekeket és felnőtteket egyaránt.