Változik a járványügyi készenléthez igazodó óvodai eljárásrend

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának 2020. október 1-i hatállyal módosított – a köznevelési intézményekben a járványügyi készenlét idején alkalmazandó eljárásrendről szóló – intézkedési terve (3. verzió) alapján, módosítottuk az intézményünkre vonatkozó eljárásrendet.

A lényegi változás:

A járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló 431/2020. (IX. 18.) Korm. rendelet értelmében, a köznevelési intézmény területére az ott foglalkoztatott személyen, az ott szükséges karbantartási, illetve javítási munkát végző személyen, a jogszabályon alapuló kötelezettség teljesítése céljából érkezőn, a gyermeken, valamint a gyermeket kísérő nagykorú személyen kívül más személy nem léphet be. A gyermeket kísérő egy fő nagykorú személy csak maszkban léphet be az intézménybe, a testhőmérséklet-mérési pontig.

2020. október 1-től, az intézménybe érkező gyermekek testhőjének mérése a testhőmérséklet-mérési pontoknál történik, melyek a csoportszobák bejáratainál kerültek kijelölésre. Amennyiben a gyermek (óvodai dolgozó) testhője eléri, vagy meghaladja a 37,8 Celsius- fokot, a gyermeket (dolgozót) nem fogadhatjuk az intézményben.

A módosított intézkedési terv a linkre kattintva olvasható.

Tisztelettel:

Varga Beatrix

Óvodavezető