Tanévkezdéssel kapcsolatos rendőrségi felhívás

KÖZHÍRRÉ TÉTETIK!

2020. szeptember 1-jén, ebben az évben először és utoljára megismételhetetlen módon KEZDETÉT VESZI A 2020/2021. TANÉV

A tanév kezdésével új és régi barátok, közösségek várnak mindenkit, azonban az odafigyelés, az óvatosság, a biztonság fontossága a régi marad! Néhány jótanács annak érdekében, hogy a tanév sikeres, örömteli és biztonságos legyen:

Az iskolába menet, illetve hazafelé a közlekedési szabályokat minden esetben be kell tartani!  Olyan útvonalon közlekedj, melyet a szüleiddel már bejártál, és amely lehetőleg nem elhagyatott, kihalt. Minden esetben a jól kivilágított, ismert és biztonságos útvonalakat használd! Értékeidet (pl.: mobiltelefon, készpénz stb.) soha ne tartsd szem előtt, jól látható helyen hiszen  ez szemet szúrhat a rossz szándékú embereknek. Ismerd, tudd  szüleid elérhetőségét, telefonszámát, hiszen ha gond adódik, Őket mindig el kell érned. Amennyiben később indulsz haza az iskolából vagy programot szervezel magadnak, értesítsd szüleidet, hiszen ők időre várnak haza.

Soha ne szállj be idegen autójába, ne kísérj el senkit még rövid ideig se csak azért, mert például megmutatsz neki egy útvonalat.

Fontos!

Az erőszak soha nem old meg problémát! Játékból, viccből vagy csak a diáktársak előtti „menőzésből” sem szabad a másik embert sem tettleg, sem szavakkal vagy az interneten keresztül bántani, megalázni. Ezeknek súlyos következményei is lehetnek. Az Interneten nem minden az, aminek látszik. Hasznos dolog, de nagyon sok veszélyt is rejt. Légy óvatos a közösségi oldalak használatával. Soha ne add meg a neved, a címed, a személyes adataidat, mert ezzel visszaélhetnek, akár zaklathatnak.

Fontos tudnotok, hogy az általános iskolák többségének van iskolarendőre, aki rendszeres kapcsolatot tart az intézmény vezetőségével, a diákokkal. Meghívás esetén jelen lesz a jelentősebb rendezvényeken (tanévnyitó, tanévzáró, fogadóóra, szülői értekezlet). Az iskolarendőr nevét, elérhetőségét a programban résztvevő iskolákban plakáton teszik közzé. Ha problémátok, kérdésetek van, bátran forduljatok hozzá!

Sikeres, biztonságos tanévet kívánunk!

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály

1145 Budapest, Róna utca 124. *: 1557 Budapest, Pf. 20. (: 460-7101; BM: 28-811, fax: , e-mail: elbir@pest.police.hu