Tájékoztatás – a 70. életévüket betöltöttek házi karantén alatti ellátásról

TÁJÉKOZTATÁS

 

A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III.11.) Kormányrendelet 3.§ (2) bekezdésébenó foglaltak alapján a házi karanténban tartózkodók ellátásáról való gondoskodás, valamint az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről (III.) szóló 46/2020. (III. 16.) Kormányrendelet 2.§-a alapján a 70. életévét betöltött személyek ellátásáról való gondoskodás, ha vállalják, hogy a lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket nem hagyják el és erről az önkormányzatot tájékoztatják, a települési önkormányzat polgármesterének a feladata.

Ezért a dunavarsányi házi karanténba helyezett személyek és a dunavarsányi 70. életévét betöltött személyek a fent írt feltétel vállalásával az alábbi telefonszámon, munkaidőben jelezhetik a Dunavarsányi Közös Önkormányzati Hivatalban az ellátás iránti igényüket:

 

+36 30 388 4538

 

A megadott telefonszámon – a fent megjelölt igénybejelentéseken és ehhez kapcsolódó egyeztetéseken túl – semmilyen tájékoztatást nem adunk, ügyet nem intézünk.

 

Kérem a fentiek szíves tudomásul vételét.

 

Dunavarsány, 2020. március 17.

 

Gergőné Varga Tünde

polgármester