A dunavarsányi operatív törzs mai határozatai 2020.03.15.

Tisztelt Dunavarsányi Polgárok!

Tájékoztatom Önöket, hogy a mai napon a dunavarsányi operatív törzs ülésezett. Az operatív törzs szakembereinek ajánlásai alapján, figyelemmel az országos szinten meghozott jogszabályokra és járványügyi intézkedésekre, az alábbiakat rendelem el Dunavarsány közigazgatási területére kiterjedő hatállyal:

1.      2020. március 16. napjától a Weöres Sándor Óvodában (továbbiakban: óvoda) határozatlan ideig rendkívüli nevelési szünetet rendelek el. Az óvodában 2020. március 16-tól átmenetileg ügyeleti rendszer kerül kialakítása a székhely intézményben (2336 Dunavarsány, Árpád utca 14.), amely a járványügyi helyzet függvényében módosulhat. A rendkívüli ügyelet kizárólag azon szülők gyerekei számára vehető igénybe, akik az idő rövidsége miatt nem tudnak gondoskodni gyermekük otthoni ellátásáról, valamint elháríthatatlan akadály miatt kénytelenek gyermeküket behozni az intézménybe. Nem fogadjuk az ügyeleti rendszerben azon gyermekeket, akiknek valamely szülője GYES-en, GYED-en, szülési szabadságon van, illetve főállású anya, továbbá azon gyermekeket, akik jelenleg félnapos intézményi ellátásban részesülnek. Emellett nem fogadjuk azokat a gyermekeket sem, akiknek idősebb iskoláskorú testvérük otthoni, felnőtt általi felügyelete megoldott. Beteg, illetve betegségre utaló tüneteket mutató gyermeket az intézményben egyáltalán NEM fogadunk!

2.      A gyermekétkeztetést a rendkívüli időszak kezdetén azok számára biztosítjuk, akik igényüket a 2020. március 18- március 20. közötti időszak vonatkozásában, 2020. március 17-én 10 óráig jelzik az adott intézményben, az eddig is használt elektronikus és telefonos elérhetőségeken. Aki eddig a határidőig nem jelzi igényét, azt úgy tekintjük, hogy nem igényli a gyermekétkeztetést. Az intézményi étkezés megfizetése a szokásos módon történik. Az ebéd helyben történő elfogyasztására nincs lehetőség, ide nem értve az óvodai rendkívüli ügyeletben lévő gyermekeket. Az igénylők az ebédet, 2020. március 18. szerdától 12:00 és 13:30 óra között tudják elvinni a városi főzőkonyháról (2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 33.) a főzőkonyha szabályozása szerint.

3.      Az egészségügyi alapellátást érintően korlátozó intézkedéseket vezetek be. A légúti tünetekkel rendelkező páciensek rendelőben történő megjelenése az előzetes háziorvosokkal folytatott telefonos megbeszélés nélkül TILTOTT! A kormányzati intézkedéseknek köszönhetően egyes adminisztratív teendők intézése is halasztandó, így a lejáró szakorvosi javaslatok, gépjárművezető engedélyek orvosi alkalmasságának elbírálása, szervezett szűrővizsgálatokon történő részvétele, bármilyen halasztható kivizsgálás adminisztratív ügyintézése miatt NE keressék fel a háziorvosi rendelőket! Stabil állapotú krónikus betegek szokásos gyógyszereinek elektronikus vényen történő rendelésével kapcsolatban is enyhítő intézkedések történtek, ezen betegek gyógyszerekkel történő ellátása sem igényel rendelőben történő megjelenést, az elektronikus vények hozzátartozóik által is kiválthatókká váltak. Kérem a lakosságot, orvosi vények iránti igényeiket telefonon, vagy emailben jelezzék háziorvosuk felé. A helyi szűrő-jellegű laborvizsgálatok elvégzését szüneteltetem, a minták levételét csak a sürgősségi indikációra korlátozom.

4.      A Petőfi Művelődési Ház és Könyvtár és egyéb önkormányzati fenntartású, zárt közösségi színterek személyes látogatását határozatlan időre felfüggesztem.

5.      Javaslom, hogy a Dunavarsány közigazgatási területén működő nem önkormányzati fenntartású szociális és gyermekintézmények, valamint civil szervezetek kövessék a központi és helyi hatáskörben meghozott járványügyi intézkedéseket, a járvány megelőzése érdekében.

 

Megértő közreműködésüket köszönöm!

Tisztelettel,

Gergőné Varga Tünde

polgármester