Felhívás csendháborítással kapcsolatosan

Felhívás csendháborítással kapcsolatosan


A Dunavarsányi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője, tájékoztatom Dunavarsány Város lakosait, hogy a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény (Szabálysértési Törvény) vonatkozó rendelkezései alapján „aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, továbbá természeti és védett természeti területen indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, illetve a természeti vagy a védett természeti értéket zavarja, szabálysértést követ el”.

Csendháborítás szabálysértése miatt kiszabható pénzbírság legalacsonyabb összege ötezer forint, legmagasabb összege százötvenezer forint.

„Szabálysértés miatt a közterület-felügyelő, természeti és védett természeti területen a természetvédelmi őr és helyi jelentőségű védett természeti területen az önkormányzati természetvédelmi őr is szabhat ki helyszíni bírságot.”

Kérem Dunavarsány Város lakosait, hogy a tavaszi, nyári időszakban is legyenek tekintettel a környező lakosokra, és ne zavarják csendháborítással környezetük pihenését.

dr. Szilágyi Ákos
a Dunavarsányi Közös Önkormányzati
Hivatal Jegyzője